Сучасні мами знають – цукор, це порожні вуглеводи, які зовсім не потрібні дітям. Але це не означає, що ми не можемо порадувати наших малюків ласощами. І, до речі, ви ж знаєте, що рафінований цукор не потрібен не лише дітям, а й дорослим – особливо, якщо ви прихильник ЗСЖ та здорового харчування. Так що, готуйте більше, щоб порадувати й себе, інформує moirebenok.ua
Сирково-яблочний пудинг

Інгредієнти:
- Яблука 4 шт.
- Яйця 2 шт.
- Сир м’який 400 г
- Родзинки 2 ст. л.
- Крупа манна 4 ст. л.
- Кориця мелена ¼ чайної ложки (за бажанням)
- Стевія або мед за смаком
Приготування:
- Яблука очистити від шкірки, м’якоть натерти на великій тертці.
- Сир протерти через сито, змішати з натертим яблуком
- В отриману масу додати родзинки, яйця, манку, стевію (мед), корицю та перемішати
- Масу викласти в змащену олією форму та запікати 15-20 хвилин при 200 град.
Пастила з абрикосів та ягід

Інгредієнти:
- Абрикоси
- Чорниця
- Полуниця
Приготування:
- Стилі абрикоси бланшувати та видалити шкірку, перебити блендером
- Чорницю і полуницю, або будь-які інші м’які фрукти тонким шаром на лист застелений пергаментним папером і розрівняти ложкою.
- Висушувати фруктове та ягідне пюре в духовці 1-2 години при температурі не вище 80°C.
Рулетика з яблуками

Інгредієнти для тіста:
- розтоплене вершкове масло 65 г
- олія 65 г
- кефір 65 г
- курячий жовток 1 шт
- борошно пшеничне (можна ц/з) 315 г
- щіпка солі
- куркума 1/2 ч.л.
Для начинки:
- яблука 4 шт.
- Мед 2 ст. ложки
Приготування:
- Яблука очистити, натерти на великій тертці, гасити на слабкому вогні, щоб вся рідина випарувалася, і маса стала густою як джем.
- Остудити, додати мед
- Всі інгредієнти для тіста змішати та замісити тісто
- Розділити на шматочки приблизно по 30 г і розкотити витягнутим коржем у вигляді язичка
- Викласти яблучне пюре, щоб не доходило до країв і скрутити в трубочку
- Випікати 25-30 хвилин при 180°
Печені яблука з сиром та абрикосами

Інгредієнти:
- Яблука 4 шт.
- Сир 200 г
- Яйце 1 шт
- Ванілін
- Родзинки
- Чорнослив
Приготування:
- Яблука вимити, видалити частину м’якоті та серцевину (можна використовувати ніж або картоплечистку).
- М’якуш без серцевини та кісточок дрібно нарізати
- Сир перетерти через сито, додати яєчний жовток, запарені родзинки, нарізані абрикоси без шкірки, яблучну м’якоть та ванілін.
- Добре вимішати
- Заповнити яблука сирною начинкою, викласти на лист, застелений пергаментним папером або в широку місткість і запікати при температурі 180°, поки яблука стануть м’якими (можна перевірити вилкою).
Мармелад

Інгредієнти:
- Малина 250 г
- Фініки 4 шт
- Агар-агар 2 ч.л.
Приготування:
- Приготувати фінікову пасту: фініки відокремити від кісточок, залити окропом і замочити на годину, злити воду, зняти шкірку і подрібнити блендером.
- Малину розім’яти виделкою, додати 30 г фінікової пасти та агар-агар, прогріти на маленькому вогні 5-7 хвилин
- Остудити, розкласти у силіконові форми і поставити в холодильник на 30-60 хв.
Цукерки з кокосовою стружкою

Інгредієнти:
- Кокосова стружка 50 г
- Сир 200 г
- Горіхи (фундук або волоський горіх або мигдаль) 15 шт
- Мед 2
- Мед 2 ч.л
- Како по бажанню
Приготування:
- Змішати стружку, сир та мед
- Скачати кульки, всередину (або зверху) кожного покласти горіх
- Білі цукерки обваляти в кокосовій стружці, що залишилася, хто хоче шоколадні — присипаємо зверху невеликим розсипом какао
Тістечко «Картопля» з волоським горіхом

Інгредієнти:
- Фініки 200 г
- Волоський горіх 115 г
- Какао-порошок 2 ст.
Приготування:
- Ядра волоських горіхів перемолоти в блендері до однорідного стану
- Додати фініки без кісточок і какао-порошок. Добре вимішати
- З отриманої суміші скачати кульки: має вийти 14 невеликих тістечок.
Шоколадна ковбаска

Інгредієнти:
- Фініки – 300 г
- Курага – 100 г
- Волоський горіх – 100 г
- Какао – 2 ст. л.
- Горіхи кеш’ю – 120 г
- Кунжут – 200 г
- Фісташки – 25 г
Приготування:
- Вийняти кісточки з фініків, додати курагу та волоський горіх, перемолоти суміш у м’ясорубці або блендером.
- Додати какао
- Фісташки та кеш’ю сушити в духовці при температурі 140 градусів протягом 20 хвилин, висушити кунжут так само як і горіхи
- Подрібнити фісташки та кеш’ю, перемішати суміш з ложкою какао, додати в суміш з сухофруктами
- Викласти суміш на харчову плівку, туго закрутити та відправити в холодильник на 1 годину.
М’яке морозиво

Інгредієнти:
- Банан 1 шт
- Ягоди/фрукти
- Шоколадна стружка за бажанням
Приготування:
Банан порізати на невеликі шматочки, скласти в чашу блендера і покласти в морозилку години на 3-4.
Дістати, збити до однорідного стану, додавши ягоди та фрукти.
Бананові кекси

Інгредієнти:
- Банан 1 шт
- Рисове борошно 50 г
- яйце 1 шт
- йогурт 30 г
- розпушувач 1/2 ч.л
- ванілін
Приготування:
- Яйце і йогурт заздалегідь викласти з холодильника, щоб вони зігрілися до кімнатної температури.
- Всі інгредієнти змішати, розлити по формах і випікати в попередньо розігрітій на 180 градусів духовці 20-25 хвилин.
- З такої кількості продуктів вийде 5 кексів
Сливовий мармелад

Інгредієнти:
- Сливи – 600 г
- Мед – 150 мл
- Агар-агар – 3 ч. л.
- Кориця – за смаком
- Горіхи – за смаком
- Пектин – 3 ч. л.
Приготування:
- Очистити сливу від кісточок і шкірки, перемолоти в блендері.
- Додати корицю і перемішати суміш до утворення однорідної маси.
- Збиту суміш викласти в каструлю з товстим дном.
- Додати пектин
- Довести суміш до кипіння та проварити 2-3 хв.
- Підсушеними подрібненими горіхами посипати дно форми, вилити фруктову суміш, вирівняти поверхню мармеладу і посипати шаром горіхів.
- Залишити мармелад на 2 години в холодильнику.
Кокосовий чизкейк

Інгредієнти:
Тісто:
- Вівсяні пластівці 100 г
- Кокосова стружка 50 г
- Олія 3 ст. л.
- Мед 2 ст. л.
Начинка:
- Сир 5% 400 г
- Сметана 150 мл
- Молоко 130 мл
- Желатин 10 г
- Кокосова стружка 1 ч. л.
- Мед 2 ст. л.
Приготування:
- Всі інгредієнти для тіста змішати, перемолоти в блендері.
- Викласти масу у форму, застелену пергаментом для випічки.
- Желатин змішати з молоком і на маленький вогонь, постійно помішуючи до розчинення желатину.
- Трохи остудити
- Сир перетерти через сито, додати сметану, кокосову стружку, мед і добре перемішати.
- У сирно-сметанну масу повільно влити молоко з желатином, перемішати.
- Викласти начинку на основу, розрівняти та поставити в холодильник на 4-5 годин або на ніч.
Чорничне морозиво з йогуртом

Інгредієнти:
- Грецький йогурт 1 стакан
- Чорниця 1 стакан
- Мед 2 ст. л.
Приготування:
- Чорницю збити в блендері (не довше 40-50 секунд).
- Йогурт змішати з медом і злегка збити блендером або міксером.
- Змішати ягідне пюре з медово-йогуртовою масою, розлити у форми для морозива і поставити в морозилку на 3 години або більше.
Полуничний торт без цукру

Інгредієнти:
- Дитяче печиво без цукру 375 г
- Полуниця 500 г
- Сир 9% 250 г
- Вершкове масло 75 г
- Мед л.
Приготування:
- Печиво подрібнити до стану дрібної крихти та змішати з розм’якшеним вершковим маслом
- Викласти масу у форму, застелену пергаментом і поставити в холодильник на 15-20 хв.
- Сир протерти через сито, віджати зайву вологу, додати мед і перемішати
- Викласти начинку на основу, що застигла, зверху викласти нарізану слайсами полуницю.
Цукерки з сухофруктів

Інгредієнти:
- Горіхи 200 г (кеш’ю, мигдаль, фісташки, грецькі – порівну)
- Вівсяні пластівці ¼ склянки
- Фініки – 10 шт.
- Інжир – 8 шт.
- Насіння кунжуту – 2 ст. л.
Приготування:
- Видалити кісточки з фініків, нарізати.
- Інжир вимити та нарізати
- Вівсяні пластівці трохи підсмажити, остудити та перемолоти блендером (або в кавомолці), разом з кунжутом.
- Горіхи підсмажити, остудити, дрібно нарізати (або потовкти, але не до порошку).
- У каструльку скласти всі підготовлені інгредієнти та добре вимісивши, нагрівати на маленькому вогні помішуючи 4-5 хв.
- З маси, що злегка остигнула, скачати кульки улюбленого розміру, обваляти в горіхах, кокосовій стружці, кунжуті – на вибір.
Спасибо!
Теперь редакторы в курсе.