Кулінарія — це чудове заняття не тільки для дорослих, але і для дітей. Готуючи, дитина розвиває фантазію і координацію. Крім того, це чудовий привід провести час зі своїм малюком.
Для юних кухарів (3-5 років)
Всупереч такому юному віку, діти вже розуміють процес приготування їжі та можуть втілювати в життя найпростіші рецепти. Місити, товкти й перемішувати — завдання, які розвивають моторику рук, — просто ідеальні для дитини в ці роки. Але, дозволяючи дитині готувати самій, потрібно бути гранично обережним, контролювати й направляти кожну її дію. Пропонуємо вам два найпростіших рецептів.
Шоколадно-банановий пудинг

Вам знадобиться
- 3 банани
- 4 ч. л. вершків
- 250 г розтопленого шоколаду
Приготування
- Зніміть шкірку з бананів й потовчіть їх виделкою до стану пюре.
- Змішайте вершки з шоколадом.
- Додайте в бананове пюре шоколадну суміш.
- Покладіть пудинг в холодильник на годину. Десерт готовий!
Лимонний пудинг

Вам знадобиться
- сік 4-х лимонів
- 4 ч. л. меду
- 250 гр сметани
- трохи натертої лимонної шкірки
Приготування
- Змішайте лимонний сік з медом до однорідної субстанції.
- Додайте трохи, не перестаючи збивати, сметану.
- Розлийте отриману масу в десертні тарілочки.
- Присипте пудинг натертою шкіркою лимона або якою-небудь яскравою ягодою.
- Поставте в морозильник на годину. Насолоджуйтесь чудовим десертом!
Для досвідчених кухарів (6-8 років)
У цьому віці діти вже набагато більш незалежні й здатні готувати страви складніше. Вони можуть запам’ятовувати дані їм інструкції, тому повний нагляд їм вже не потрібен, достатньо лише контролювати результат кожного етапу. Їм можна довіряти прості взаємодії з гострими приладами й варіння продуктів. Ми пропонуємо два рецепти для дітей цього віку.
Французький омлет

Вам знадобиться
- 5 яєць
- 200 г печериць
- 2 ч. л. сирного соусу
- трохи зеленої цибулі
- 200 г сиру
- сіль і перець
- можете додати інші інгредієнти на свій смак: шинку, помідори, цибулю і т. д.
Приготування
- Збийте яйця.
- Додайте до яєць сирний соус і збийте до однорідної консистенції.
- Додайте сіль, перець і цибулю.
- Натріть сир на тертці.
- Посмажте гриби на сковороді до тих пір, поки вони не почнуть виділяти сік.
- Залийте до грибів яєчну масу. Не розмішуйте! Обсмажте з одного боку.
- Зверху насипте тертий сир.
- Переверніть омлет, коли яйця вже добре просмажаться.
- Покладіть на тарілку, і приємного апетиту!
Домашня піца

Вам знадобиться
- готове тісто
- томатна паста
- помідори
- базилік
- сир
- інгредієнти на вибір: шинка, курка, печериці, базилік, кукурудза, оливки й т. д.
Приготування
- Розігрійте духовку до 200 градусів, поки готуєте начинку.
- Розмажте томатну пасту по тісту.
- Наріжте помідори кільцями й розкладіть поверх томатної пасти.
- Натріть сир і насипте його шаром над помідорами.
- Додайте свої інгредієнти на смак: м’ясо, овочі, зелень і т. д.
- Додайте трохи базиліка.
- Помістіть в духовку на 15-20 хвилин. Піца готова!
Для кулінарних експертів (9-12 років)
У цьому віці дітей вже можна назвати експертами в області готування. У них йде нескінченний потік нових ідей і власних рецептів страв. Це ідеальний момент, щоб розвивати фантазію і незалежність дитини. Спостерігати за дитиною потрібно дуже обережно, краще непомітно для неї, повністю довіряючи її здібностям і задумам.
Макарони в сирному соусі

Вам знадобиться
- 100 г короткої пасти (порція на людину)
- петрушка
- сир
- шинка
- 300 г вершків
- сіль
Приготування
- Закип’ятіть воду в каструлі й додати сіль.
- Коли вода скипить, додайте пасту і варіть стільки часу, скільки вказано на упаковці (зазвичай 7-15 хвилин).
- Натріть сир.
- Наріжте шинку маленькими кубиками.
- У невеликій сковорідці обсмажте шинку, не додаючи масла.
- Петрушку подрібніть.
- Коли шинка покриється золотистою скоринкою, додайте туди петрушку і вершки. Розмішайте.
- Додайте в масу натертий сир.
- Додайте отриманий соус до пасти й вуаля! Можна подавати на стіл.
Домашні завитки з корицею

Вам знадобиться
- мелена кориця
- м’якуш білого хліба
- розтоплений шоколад
- вершкове масло
- цукор
Приготування
- Наріжте хліб і відріжте всі краї, залишивши лише м’якуш.
- Змішайте корицю з цукром.
- Розкачайте м’якуш хліба.
- Розріжте отримане «тісто» з м’якоті довгими прямокутними шматочками.
- Намажте кожен шматочок з верхньої сторони шоколадом.
- Насипте на шоколад суміш кориці з цукром.
- Загорніть кожен шматочок у «равлика», як на фото.
- Обмажте кожну завитушку маслом і знову посипте корицею і цукром.
- Помістіть завитки в духовку буквально на п’ять хвилин і насолоджуйтеся гарячими солодощами.
Моя дитина
За матеріалами
Спасибо!
Теперь редакторы в курсе.