6 природних “суперменів” для нашого щоденного гарного самопочуття

Трави можуть оживити, розслабити нас, відновити наше гарне самопочуття. І, дякуємо Богу, природа має багато чого нам запропонувати. Якщо знайшли рослину, яка підходить саме для вас, її легко посадити біля домівки чи всередині неї.

1. М’ята

6 природних “суперменів” для нашого щоденного гарного самопочуття

Свіжий, такий, що бадьорить м’ятний запах супроводжує нас від зубних паст до чаїв, та чи часто ви споживаєте свіже листя? Різновидів цієї рослини дуже багато — м’ята ананасова, м’ята бананова, м’ята шоколадна, та попри різницю у назві та запахах, корисні властивості цієї рослини ті ж самі. Ця рослина розслабляє, втамовує болі, бореться зі шлунковими проблемами й, найважливіше, бадьорить нас.

  • Варто спробувати: Мохіто своїми руками. У високу склянку насипте льоду, ложку подрібненого м’ятного листя, гарненько вичавіть лайм, додайте трошки меду та залийте все газованою водою.

2. Ромашка

6 природних “суперменів” для нашого щоденного гарного самопочуття

Її ніжні, витончені квіти з жовтою серцевинкою нагадують королівські рослини, а ласкавим ароматом вона сповиває долину, де цвіте… ромашка — дуже красива садова рослина, а ще вона чинить глибокий розслаблювальний ефект на наш організм. Ефірні олії, які містяться в її пилку, мають полегшувальні властивості. З нею ви розслабитеся і перед сном, і в годину-пік напруженого дня.

  • Варто спробувати: Ромашковий чай — справжнє джерело і квіткового аромату, і здоров’я, і гарного самопочуття. Цей напій дає змогу вимкнути довколишній світ та на кілька хвилин зануритися в себе.

3. Лимон + імбир

6 природних “суперменів” для нашого щоденного гарного самопочуття

Ця пара — натуральний бойовий загін проти хвороб та недуг. Нехай вони й не є повноцінними травами, але за своїми корисними властивостями посідають високе місце: зі своїм особливим присмаком імбир стане у пригоді для гарного травлення, а лимон — це просто скарбниця вітаміну С. Разом вони покращують захисні сили організму, зігрівають та наповнюють життєвими силами кожен крок.

  • Варто спробувати: лимонно-імбирний чай.

4. Троянда

6 природних “суперменів” для нашого щоденного гарного самопочуття

У троянди така потужна репутація! Оспівана в сонетах, ключовий інгредієнт любовних напоїв, символ нашого кохання та пристрасті. Та і природні властивості троянди такі ж потужні: з неї вже тисячоліттями виготовляють ароматичні олійки, ліки, суміші для натирання, з обіцянкою оздоровлення як тіла, так і душі.

  • Варто спробувати: З’їсти троянду. В кулінарії є дуже багато рецептів, де цю квітку їдять (вимочують в оцті та додають до салатів, занурюють в мед тощо…). Троянда в торті обов’язково розповість про ваші ніжні почуття.

5. Розмарин

6 природних “суперменів” для нашого щоденного гарного самопочуття

Як без розмарину обійтися на кухні? Цієї пахучої, з ноткою сосни рослини, яка росте в горщику. Та її гостролисті листочки здатні на набагато більше, аніж прикрасити стегно баранчика в пательні. Ефірна олія розмарину здатна підняти вам настрій, зняти тривожність, деякі спеціалісти, які працюють з травами, використовують її, щоб покращити циркуляцію крові та зняти головні болі. І розмарин здавна вважають рослиною для покращення запам’ятовування.

  • Варто спробувати: Запашне масло. Змішайте дрібку нашаткованого листя розмарину з маслом, розтопленим до кімнатної температури. Ложкою викладіть на шмат харчової плівки та скрутіть у ковбаску. В такому стані 1 годину зберігайте у холодильнику.

6. Шавлія

6 природних “суперменів” для нашого щоденного гарного самопочуття

Шавлія підходить не лише для начинок страв. Споконвіку нею очищували повітря в приміщенні, а спалювання шавлії в будинку вважається найкращим засобом для відганяння негативної енергії. Якщо перші два пункти важкувато довести, то наступні — однозначно перевірені: шавлія має антибактеріальні властивості, тому спокійно впорається з “поганою енергетикою”. А ще вона багата антиоксидантами і який в неї запах!

  • Варто спробувати: Подрібнену шавлію додати до гарніру чи пасти. З ароматичною олією проводити інгаляції, одночасно вкинувши до каструлі кілька листків рослини.

Джерело

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Оцените статью
( Пока оценок нет )
Поделиться с друзьями
Удивительный мир

Спасибо!

Теперь редакторы в курсе.