Грибна юшка з білими грибами та плавленим сиром

Унікальність цього рецепта в тому, що страва виходить настільки ароматною і ніжною, що навіть складно повірити в те, що цю її можна приготувати в домашніх умовах, інформує ye.ua

Грибна юшка з білими грибами та плавленим сиром
Сушені білі гриби надають юшці неймовірного аромату, а плавлений сир робить бульйон немов оксамитовим! Фото: автора

Суп дуже сподобався – і смак, і консистенція, і особливо аромат. Можна, звісно, варити й економваріант на воді, але на м’ясному бульйоні юшка виходить в рази насиченішою та смачнішою. Гриби бажано використовувати сушені білі. Адже саме вони надають страві того традиційного неймовірного аромату карпатської грибної юшки. Якщо ж у вас цей інгредієнт відсутній, то можна спробувати будь-які гриби. Суп буде іншим, але теж непоганим на смак.

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • 3-4 курячих крильця,
  • 200-300 г сушених білих грибів,
  • 1 велика морквина,
  • 1 цибулина,
  • 5-6 картоплин,
  • 200 г пастоподібного плавленого сиру (на кшталт «Янтар»),
  • сіль,
  • 2 ст. л. борошна,
  • суміш перців мелена,
  • сушений часник,
  • лавровий листок.

ПРИГОТУВАННЯ:

Крильця помити, залити водою та зварити бульйон.

Гриби замочити на годину.

Грибна юшка з білими грибами та плавленим сиром

Потім відкинути на друшляк і промити (дехто не виливає воду, у якій вимочувалися гриби, а варить на ній юшку, але мені не подобається надто темний колір бульйону у цьому випадку. Якщо гриби промити, то суп виходить світлішим, а аромат у будь-якому варіанті залишається яскравим). Додати їх у каструлю з бульйоном і варити 30 хвилин.

Грибна юшка з білими грибами та плавленим сиром

Картоплю порізати брусочками середнього розміру. Додати в каструлю із супом.

Грибна юшка з білими грибами та плавленим сиром

Цибулю подрібнити кубиками, моркву натерти на тертці.

Грибна юшка з білими грибами та плавленим сиром

Спасерувати овочі на олії до прозорості цибулі. Додати в сковорідку із засмажкою борошно, перемішати та злегка все обсмажити.

Грибна юшка з білими грибами та плавленим сиром

Коли картопля звариться до напівготовності, покласти в каструлю засмажку. Посолити, поперчити. Додати лавровий листок та сушений часник. Наприкінці ввести у суп плавлений сир та ретельно перемішати.

Грибна юшка з білими грибами та плавленим сиром

Закрити кришкою та варити юшку ще 5 хвилин на мінімальному вогні.

Грибна юшка з білими грибами та плавленим сиром

Грибна юшка з білими грибами та плавленим сиром

Грибна юшка з білими грибами та плавленим сиром

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Оцените статью
( Пока оценок нет )
Поделиться с друзьями
Удивительный мир

Спасибо!

Теперь редакторы в курсе.