Ікра кабачкова на зиму

Ікра кабачкова на зиму

Кабачковий сезон у розпалі, тож саме час заготовити смачну, ніжну й ароматну закуску, інформує ye.ua

Ікра виходить яскраво-помаранчевого кольору, має приємний аромат та добре «тримає» ложку. Готувати заготовку дуже просто, а смак нікого не залишить байдужим.

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • 1,7 кг кабачків (почищених),
  • 400 г моркви,
  • 400 г цибулі,
  • 3 томати,
  • 1 ст. л. солі,
  • 3 ст. л. цукру,
  • 1 ст. л. паприки,
  • 2 ст. л. винного оцту (6%),
  • 0,5 ч. л. суміші перців,
  • 3 зубки часнику,
  • 100 г томатної пасти,
  • 100 мл рафінованої олії,
  • тим’ян (за бажанням).

ПРИГОТУВАННЯ:

Кабачки почистити від шкірки та насіння, нарізати кубиками та викласти в сковорідку з розігрітою олією. Смажити до прозорості.

Ікра кабачкова на зиму

Моркву натерти на тертці, цибулю нарізати кубиками. Додати овочі в сковорідку з кабачками.

Ікра кабачкова на зиму

З моменту закипання тушкувати на маленькому вогні годину (періодично помішувати). Додати порізані кубиками томати, перемішати й тушкувати 10 хвилин.

Ікра кабачкова на зиму

Покласти до овочів сіль, цукор, всі спеції та томатну пасту. Готувати ще 10 хвилин. Наприкінці вичавити часник, перемішати й тушкувати ще 3-5 хвилин.

Ікра кабачкова на зиму

Зняти ікру з вогню й подрібнити блендером до однорідного кремоподібного стану.

Ікра кабачкова на зиму

В останню чергу влити оцет. Поставити на вогонь, перемішати, прикрити кришкою (суміш «стріляє»!), дати покипіти хвилину-другу. Викласти ікру в стерилізовані банки, закрити кришками, перевернути, вкутати й залишити до повного охолодження.

Ікра кабачкова на зиму

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: я відклала трохи ікри «на пробу», до неї додала ще трохи часнику. Дуже смачна, особливо на наступний день.

Ікра кабачкова на зиму

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Оцените статью
( Пока оценок нет )
Поделиться с друзьями
Удивительный мир

Спасибо!

Теперь редакторы в курсе.