Величезний плюс цієї закуски в тому, що готується вона дуже просто, а стояти в холодильнику буде багато місяців і свій смак не втратить, інформує ye.ua

Саме зараз час починати маринувати капусту по-гурійськи для новорічного столу, адже з кожним днем вона ставатиме все смачнішою.
Така закуска виходить у міру солоною, у міру солодкою та у міру кисленькою. Водночас, гостроту можна регулювати на свій смак.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- 2 середні головки капусти (3-3,5 кг),
- 500 г буряка,
- 4 ст. л. винного червоного оцту,
- 4-5 ст. л. цукру,
- 2 ст. л. солі,
- 1 гостра перчина (можна і без неї; якщо ж любите пікантні гостренькі закуски, то можете додати ще один перчик чилі),
- 1 ст. л. насіння коріандру,
- по 10 шт. перцю горошком та гвоздики.
ПРИГОТУВАННЯ:
Капусту розрізати на 6-8 частин, попередньо вирізавши качан. Буряк почистити від шкірки й нарізати тонкими кружальцями. Скласти овочі у велику каструлю шарами, чергуючи капусту й буряк. У меншій каструлі закип’ятити 1 л води з сіллю, цукром, оцтом, коріандром, перцем і гвоздикою. Поварити маринад ще 3-5 хвилин й одразу ж залити ним капусту. При кімнатній температурі витримати 5 днів. Потім зберігати в прохолодному темному місці, в холодильнику (можна попередньо розкласти закуску в скляні банки).

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: маринад набуває насиченого темно-бордового кольору. Раджу не виливати його, а використовувати під час приготування червоного борщу — і смачно, і колір красивий.
Спасибо!
Теперь редакторы в курсе.