Капуста по-гурійськи (кавказька кухня)

Величезний плюс цієї закуски в тому, що готується вона дуже просто, а стояти в холодильнику буде багато місяців і свій смак не втратить, інформує ye.ua

Капуста по-гурійськи (кавказька кухня)

Саме зараз час починати маринувати капусту по-гурійськи для новорічного столу, адже з кожним днем вона ставатиме все смачнішою.

Така закуска виходить у міру солоною, у міру солодкою та у міру кисленькою. Водночас, гостроту можна регулювати на свій смак.

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • 2 середні головки капусти (3-3,5 кг),
  • 500 г буряка,
  • 4 ст. л. винного червоного оцту,
  • 4-5 ст. л. цукру,
  • 2 ст. л. солі,
  • 1 гостра перчина (можна і без неї; якщо ж любите пікантні гостренькі закуски, то можете додати ще один перчик чилі),
  • 1 ст. л. насіння коріандру,
  • по 10 шт. перцю горошком та гвоздики.

ПРИГОТУВАННЯ:

Капусту розрізати на 6-8 частин, попередньо вирізавши качан. Буряк почистити від шкірки й нарізати тонкими кружальцями. Скласти овочі у велику каструлю шарами, чергуючи капусту й буряк. У меншій каструлі закип’ятити 1 л води з сіллю, цукром, оцтом, коріандром, перцем і гвоздикою. Поварити маринад ще 3-5 хвилин й одразу ж залити ним капусту. При кімнатній температурі витримати 5 днів. Потім зберігати в прохолодному темному місці, в холодильнику (можна попередньо розкласти закуску в скляні банки).

Капуста по-гурійськи (кавказька кухня)

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: маринад набуває насиченого темно-бордового кольору. Раджу не виливати його, а використовувати під час приготування червоного борщу — і смачно, і колір красивий.

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Оцените статью
( Пока оценок нет )
Поделиться с друзьями
Удивительный мир

Спасибо!

Теперь редакторы в курсе.