Баночки з такою заготовкою на зиму можна на виставку відправляти. Неймовірно красиве співвідношення овочів. До того ж саме завдяки такому поєднанню, можна догодити абсолютно всім гостям, інформує ye.ua

Цей рецепт спокушає тим, що в одній банці заготовити на зиму можна відразу декілька видів овочів. «Спілкуючись» між собою у маринаді протягом декількох місяців, огірки, помідори, перець і капуста обмінюються своїми ароматами та смаками.
Результат виходить набагато цікавішим, ніж заготівля всіх цих овочів окремо.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- 3 солодких перчини,
- 250 г капусти (білокачанної або цвітної),
- 5-6 томатів (бажано різнокольорових),
- 1 молоденька морквина,
- зелень петрушки,
- 2 огірки,
- 1 червона цибулина,
- 3-4 зубки часнику,
- 1 цукіні,
- 50 мл оцту 9%-го,
- 7 горошин чорного перцю,
- 1 лавровий листок,
- 3 ст. л. цукру,
- 2 ч. л. солі,
- 1 л води.
ПРИГОТУВАННЯ:
Всі овочі почистити й порізати: помідори на четверо, кабачки та огірки кружальцями (маленькі огірочки можна й не різати, а залишити цілими), перець – пластинками, цибулю – кільцями, часник – пластинками, капусту – великими шматками. Банки якісно підготувати – помити з питною содою, простерилізувати та висушити. На дно викласти спеції та зелень, зверху – наповнити підготовленими овочами.

Залити все окропом і чверть години прогрівати.

Потім воду злити. Маніпуляції з прогріванням банок знову повторити. Проте цього разу воду перелити в глибоку ємність. Додати цукор та сіль, закип’ятити та влити оцет.
Гарячим маринадом по максимуму залити банки й швидко закрити металевими кришками.
Перевернути заготовки догори дном, вкутати теплою ковдрою та залишити так до повного охолодження.

Спасибо!
Теперь редакторы в курсе.