Пісний салат з квасолею, горіхами і гранатом

Дуже цікаве поєднання інгредієнтів, яке притаманне грузинській кухні, інформує ye.ua

Пісний салат з квасолею, горіхами і гранатом
Дуже цікаве поєднання інгредієнтів, яке притаманне грузинській кухні. Фото: автора

Смачний, оригінальний і ароматний салат. Поєднання горіхів і квасолі знайоме багатьом. Як, до речі, і кінзи. Без неї в грузинській кухні не обходиться більшість салатів. Ну і гранат в Грузії також поширений, його додають як в гарячі, так і в холодні страви. А з’єднати все це це вже справа техніки! Тим, хто не любить кінзу, можна використовувати петрушку. Кількість інгредієнтів можна коригувати на свій розсуд.

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • 2 склянки вареної квасолі (я використовувала молоду заморожену, проте можна брати і консервовану),
  • 1 великий гранат,
  • кінза (чим більше, тим краще),
  • 1 склянка волоських горіхів.

Заправка:

  • 3 ст. л. оливкової олії,
  • 2 ч. л. французької зернистої гірчиці,
  • 1 ст. л. лимонного соку,
  • сіль,
  • 1 ст. л. гранатового соусу «Наршараб»,
  • сушений часник (за бажанням).

ПРИГОТУВАННЯ:

Квасолю зварити, відкинути на друшляк та дати стекти воді.

Пісний салат з квасолею, горіхами і гранатом

Гранат почистити (як це зробити швидко, дивіться ТУТ).

Пісний салат з квасолею, горіхами і гранатом

Волоські горіхи підсмажити на сухій сковорідці та дрібно змолоти (на кавомолці, у млинку чи у ступці).

Пісний салат з квасолею, горіхами і гранатом

Кінзу дрібно посікти.

Пісний салат з квасолею, горіхами і гранатом

Всі інгрeдієнти з’єднати.

Пісний салат з квасолею, горіхами і гранатом

Полити все заправкою і ретельно перемішати.

Пісний салат з квасолею, горіхами і гранатом

Залишити салат просочитися хвилин на 20.

Пісний салат з квасолею, горіхами і гранатом

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Оцените статью
( Пока оценок нет )
Поделиться с друзьями
Удивительный мир

Спасибо!

Теперь редакторы в курсе.