Родзинка цієї традиційної української страви — в полтавських галушках, які готуються дуже швидко, а смакують з борщем пречудово, інформує

Славний борщик український! Наваристий, поживний, густий, такий, щоб ложка стояла! А якщо він ще й з галушками — це вже справжнє приворотне зілля для чоловічого шлунка (та й для жіночого також!). Дуже ситна, по-справжньому домашня страва. Моя сім’я була в повному захваті від полтавського борщу. І особливо від самих галушок. Таких ніжних і невагомих куштувати нам ще не доводилося. Тепер маю ідею приготувати їх окремо як самостійну страву.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- 2 л води,
- 300-400 г свинини,
- чверть головки капусти,
- 1 великий буряк,
- 1 морквина,
- 1 червона цибулина,
- 300 г квасолі (у мене молода заморожена, стару слід перед використанням попередньо замочити),
- 2 ст. л. томатної пасти,
- 2 томати,
- 5 картоплин,
- паприка,
- сіль та перець (за смаком),
- 1 ст. л. цукру,
- 1 ч. л. яблучного оцту,
- зелень петрушки та кропу,
- лавровий листок.
Для галушок:
- 0,5 склянки води,
- 6 ст. л. борошна,
- 1 яйце,
- сіль,
- чорний мелений перець.
ПРИГОТУВАННЯ:
Свинину відварити. Додати квасолю й готувати до напівготовності.

Буряк почистити, нарізати соломкою та підсмажити на олії з додаванням оцту, цукру й солі.

Покласти в борщ картоплю, нарізану кубиками.

Потім додати посічену капусту.

На іншій сковорідці спасерувати цибулю, нарізану кубиками, терту на тертці моркву й помідори. Додати томатну пасту й готувати все разом ще 5 хвилин.

Покласти засмажку в борщ, дати закипіти й додати смажений буряк. За потреби підсолити, поперчити, присмачити спеціями та лавровим листком. Наприкінці заправити борщ зеленню.


Приготувати галушки: воду довести до кипіння, всипати 2 ст. л. борошна, добре розмішати. Потім заварене борошно викласти в глибоку тарілку, охолодити, додати ще 4-5 ст. л. борошна, яйце, сіль, перець і ретельно розтерти ложкою, щоб вийшло рідкувате тісто.

Готову суміш набирати мокрою чайною ложкою і занурювати в киплячий борщ. Варити доти, доки галушки не спливуть (5-7 хвилин).

Подавати традиційно зі сметаною, салом та цибулькою.


Смачного!
Спасибо!
Теперь редакторы в курсе.