Полтавський борщ з галушками

Родзинка цієї традиційної української страви — в полтавських галушках, які готуються дуже швидко, а смакують з борщем пречудово, інформує

Полтавський борщ з галушками
Наваристий, поживний, густий, дуже ситний, по-справжньому домашній борщ. Фото: автора

Славний борщик український! Наваристий, поживний, густий, такий, щоб ложка стояла! А якщо він ще й з галушками — це вже справжнє приворотне зілля для чоловічого шлунка (та й для жіночого також!). Дуже ситна, по-справжньому домашня страва. Моя сім’я була в повному захваті від полтавського борщу. І особливо від самих галушок. Таких ніжних і невагомих куштувати нам ще не доводилося. Тепер маю ідею приготувати їх окремо як самостійну страву.

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • 2 л води,
  • 300-400 г свинини,
  • чверть головки капусти,
  • 1 великий буряк,
  • 1 морквина,
  • 1 червона цибулина,
  • 300 г квасолі (у мене молода заморожена, стару слід перед використанням попередньо замочити),
  • 2 ст. л. томатної пасти,
  • 2 томати,
  • 5 картоплин,
  • паприка,
  • сіль та перець (за смаком),
  • 1 ст. л. цукру,
  • 1 ч. л. яблучного оцту,
  • зелень петрушки та кропу,
  • лавровий листок.

Для галушок:

  • 0,5 склянки води,
  • 6 ст. л. борошна,
  • 1 яйце,
  • сіль,
  • чорний мелений перець.

ПРИГОТУВАННЯ:

Свинину відварити. Додати квасолю й готувати до напівготовності.

Полтавський борщ з галушками

Буряк почистити, нарізати соломкою та підсмажити на олії з додаванням оцту, цукру й солі.

Полтавський борщ з галушками

Покласти в борщ картоплю, нарізану кубиками.

Полтавський борщ з галушками

Потім додати посічену капусту.

Полтавський борщ з галушками

На іншій сковорідці спасерувати цибулю, нарізану кубиками, терту на тертці моркву й помідори. Додати томатну пасту й готувати все разом ще 5 хвилин.

Полтавський борщ з галушками

Покласти засмажку в борщ, дати закипіти й додати смажений буряк. За потреби підсолити, поперчити, присмачити спеціями та лавровим листком. Наприкінці заправити борщ зеленню.

Полтавський борщ з галушками

Полтавський борщ з галушками

Приготувати галушки: воду довести до кипіння, всипати 2 ст. л. борошна, добре розмішати. Потім заварене борошно викласти в глибоку тарілку, охолодити, додати ще 4-5 ст. л. борошна, яйце, сіль, перець і ретельно розтерти ложкою, щоб вийшло рідкувате тісто.

Полтавський борщ з галушками

Готову суміш набирати мокрою чайною ложкою і занурювати в киплячий борщ. Варити доти, доки галушки не спливуть (5-7 хвилин).

Полтавський борщ з галушками

Подавати традиційно зі сметаною, салом та цибулькою.

Полтавський борщ з галушками

Полтавський борщ з галушками

Смачного!

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Оцените статью
( Пока оценок нет )
Поделиться с друзьями
Удивительный мир

Спасибо!

Теперь редакторы в курсе.