Проста та легка у приготуванні страва, яка виручить тоді, коли потрібно швидко приготувати ситний сімейний обід, інформує ye.ua
До складу салатика входять звичайні продукти, а саме приготування не займає багато часу. Звісно, якщо зварити квасолю напередодні. Або ж можна скористатися вже готовою консервованою. Саме такі страви з мінімальними трудовитратами у вигляді тривалого нарізання всіх інгредієнтів подобаються мені найбільше. Крім того, не дивлячись на свою простоту, салат дуже смачний і ситний. Велику роль тут відіграє соус. Саме завдяки йому смак виходить незвичним та цікавим.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- 3 яйця,
- 250 г крабових паличок,
- 1-2 свіжих огірки,
- 200 г готової білої квасолі (краще вареної, але можна й консервованої),
- червона цибулина.
Соус:
- 3 ст. л. домашнього майонезу,
- 2 ст. л. пастоподібного плавленого сиру (на кшталт «Янтар»),
- карі,
- сіль,
- мелений чорний перець.
ПРИГОТУВАННЯ:
Квасолю замочити на декілька годин та відварити до готовності (я не замочувала, адже використовувала молоду заморожену).
Відкинути на сито, щоб стекла рідина, повністю охолодити (як я уже зазначала, дуже зручно, якщо робити це напередодні).
Зварити яйця, охолодити та почистити. Нарізати їх у формі півмісяців.
Цибулю подрібнити півкільцями та замаринувати в лимонному соку, солі та цукрі, щоб позбутися гіркоти. Огірок нарізати середніми шматочками довільної форми.
Додати до нього крабові палички.
Покласти всі інші інгредієнти та перемішати.
Приготувати соус: домашній майонез з’єднати з пастоподібним плавленим сиром, сіллю та спеціями. Збити суміш блендером до однорідності.
Перемастити салат соусом безпосередньо перед подачею.
Прикрасити за бажанням зеленню.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: майонез для салату легко зробити самостійно або ж замінити його на сметану, натуральний йогурт або інші соуси.
Спасибо!
Теперь редакторы в курсе.