Салат морквяно-селеровий із гарбузовим насінням та сиром

Соковито, смачно і неординарно, а ще помаранчево-позитивно та вітамінно, інформує ye.ua

Салат морквяно-селеровий із гарбузовим насінням та сиром
Смажене насіння — незвичний, але дуже корисний інгредієнт салату. Фото: автора

Смажене насіння — незвичний, але дуже корисний інгредієнт салату. Ця страва одна з моїх улюблених. Салатик виходить соковитим, смачним і неординарним! А ще помаранчево-позитивним та вітамінним! Просто пісня, а не салат!

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • 2 морквини,
  • 1 невеличкий корінь селери,
  • 50 г гарбузового насіння,
  • 100 г будь-якого твердого сиру.

Для заправки:

  • 2 ст. л. апельсинового соку,
  • 2 ст. л. оливкової олії,
  • 1 ст. л. білого бальзамічного оцту,
  • 1/3 ч. л. діжонської гірчиці,
  • 1 ч. л. цукру,
  • 0,5 ч. л. солі,
  • 0,5 ч. л. приправи до моркви по-корейськи,
  • 1 зубок часнику.

ПРИГОТУВАННЯ:

Моркву та селеру почистити і натерти на тертці для корейської моркви.

Салат морквяно-селеровий із гарбузовим насінням та сиром

Сир нарізати кубиками та додати в салат.

Салат морквяно-селеровий із гарбузовим насінням та сиром

Гарбузове насіння підсмажити на сухій сковорідці та залишити охолоджуватися.

Салат морквяно-селеровий із гарбузовим насінням та сиром

Для заправки: оливкову олію з’єднати з апельсиновим соком, оцтом, гірчицею і цукром. Додати вичавлений часник та спеції. Все змішати та залишити на 10-15 хвилин, щоб спеції «відкрилися».

Заправити салат заправкою, зверху посипати насінням.

Салат морквяно-селеровий із гарбузовим насінням та сиром

Одразу ж подавати.

Салат морквяно-селеровий із гарбузовим насінням та сиром

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Оцените статью
( Пока оценок нет )
Поделиться с друзьями
Удивительный мир

Спасибо!

Теперь редакторы в курсе.