Ідеальне поєднання для легкої закуски чи вечері гурмана, інформує ye.ua

Колись прочитала на сайті в Євгенія Клопотенко, що томат – практично універсальний плід, адже він легко поєднується із багатьма іншими продуктами. Нещодавно вирішила це перевірити і поєднала помідори із солодким і соковитим персиком.
Вийшло просто божественно. Навіть і не знаю, чому я не готувала такий салат раніше! Важливо, використовувати у салаті зрілі персики та смачні домашні томати. Цього разу у мене солодкий і ароматний чорний сорт. Хоча з рожевими та жовтими страва виходить не менш смачною.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- 3 середні томати (обов’язково беріть найсмачніші — це головний інгредієнт!),
- 1 великий персик,
- 100 г листя салату,
- 1 червона цибулина,
- чорний кунжут (за бажанням).
Заправка:
- 0,5 лимона,
- 3 ст. л. оливкової олії,
- сіль та суміш перців мелена,
- сушений базилік,
- 2 ч. л. апельсинової гірчиці (можна використовувати іншу, але обов’язково ніжну та солодку),
- 1 ч. л. меду,
- 1 ст. л. соєвого соусу.
ПРИГОТУВАННЯ:
Цибулю нарізати тонкими півкільцями. Додати до неї всі складові заправки, перемішати та залишити на хвилин 10-15 для маринування.

Листя салату помити й просушити паперовим рушником.

Викласти на дно тарілки салат, порваний руками. На нього часточки персика.

Томати помити й нарізати не надто товстими часточками. Викласти на тарілку до персиків і салату.

Полити салат зверху заправкою разом із маринованою цибулею. За бажанням притрусити чорним кунжутом.

Спасибо!
Теперь редакторы в курсе.