Зелений борщ з ревенем та щавлем

Легка та смачна весняно-літня перша страва, інформує ye.ua

Зелений борщ з ревенем та щавлем
Легка та смачна весняно-літня перша страва. Фото: автора

У борщику відчувається легка солодкість моркви, кислинка щавлю з тонким смаком ревеню. Щоб страва була ситнішою, раджу готувати її на м’ясному бульйоні з додаванням картоплі.

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • 2 курячих стегенця,
  • пучок щавлю,
  • 2-3 пагони ревеню,
  • 5-6 картоплин,
  • 1 морквина,
  • 1 цибулина,
  • 5 яєць,
  • лавровий листок,
  • перець чорний горошком,
  • зелень петрушки і кропу,
  • зелена цибуля,
  • сіль
  • перець чорний мелений,
  • сметана.

ПРИГОТУВАННЯ:

Стегенця залити водою, довести до кипіння, зменшити вогонь. Додати лавровий листок і перець горошком. Варити бульйон 35-40 хвилин. Потім курку вийняти, бульйон процідити, відокремити м’ясо від кісток і повернути в бульйон.

Картоплю порізати середніми брусочками і покласти в бульйон. Варити до напівготовності.

Зелений борщ з ревенем та щавлем

Цибулю нарізати кубиками, моркву — натерти на тертці. Спасерувати овочі на розігрітій олії.

Зелений борщ з ревенем та щавлем

Пагони ревеню почистити від шкірочки та нарізати тонкими кружальцями.

Зелений борщ з ревенем та щавлем

Дрібно порізати щавель і всю зелень.

Зелений борщ з ревенем та щавлем

Яйця зварити, почистити та нарізати соломкою або кубиками.

Зелений борщ з ревенем та щавлем

Додати всі підготовлені складові у борщ. Довести до кипіння. Зменшити вогонь, посолити, поперчити та варити до готовності. Подавати борщ зі сметаною.

Зелений борщ з ревенем та щавлем

Зелений борщ з ревенем та щавлем

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Оцените статью
( Пока оценок нет )
Поделиться с друзьями
Удивительный мир

Спасибо!

Теперь редакторы в курсе.