Такі пряні ароматні ягідки зроблять смак будь-якої м’ясної страви набагато яскравішим і пікантнішим, інформує ye.ua
Якщо вам здається, що подати м’ясо в компанії з черешнею не найкраща ідея, обов’язково спробуйте цю неймовірно закуску. Технологія приготування схожа з «Маринованими сливами», рецепт яких уже є у Гурмані, але смак відрізняється. Скажу відверто, що для мене ця заготовка стала відкриттям цього сезону. Тепер ось дивуюся, чому це я не натрапила на такий розкішний рецепт раніше. На процес маринування черешні у вас піде чотири дні, але по-справжньому вона вбере весь спектр смаку й аромату спецій лише через кілька місяців. Хоча уже на цьому початковому етапі мені закуска шалено сподобалася.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- 500 г черешні з кісточкою.
Маринад:
- 350 г цукру,
- 350 мл яблучного оцту,
- лавровий листок,
- гвоздика,
- зірочка анісу,
- кардамон,
- шматочок палички кориці,
- перець чорний горошком,
- перець запашний,
- сіль – за смаком (я поклала 1 ч. л. без гірки).
ПРИГОТУВАННЯ:
Черешню ретельно перебрати, видаливши плодоніжки та помити під проточною водою (найкраще для маринування підходять рожеві та білі сорти).
Для маринаду: змішати оцет, цукор, лавровий листок, всі спеції та сіль. Довести все до кипіння, постійно помішуючи, щоб цукор повністю розчинився.
Черешню залити киплячим маринадом, закрити ємність кришкою і відставити до повного охолодження.
Потім маринад злити, знову закип’ятити його і залити ним черешню. У перший день таку процедуру слід виконувати 4(!) рази. Наступні два дні – маринад зливати та кип’ятити по 2 рази. На четвертий день поставити на плиту черешню разом із маринадом і знову довести до кипіння.
Перелити все в стерилізовану банку та закрити стерильною металевою кришкою (у мене гвинтова твіст-оф). Перевернути догори дном та вкутати до охолодження.
Зберігати заготовку можна у звичайній коморі.
Спасибо!
Теперь редакторы в курсе.