Черешня маринована на зиму – чудова закуска до м’яса

Такі пряні ароматні ягідки зроблять смак будь-якої м’ясної страви набагато яскравішим і пікантнішим, інформує ye.ua

Черешня маринована на зиму – чудова закуска до м’яса

Якщо вам здається, що подати м’ясо в компанії з черешнею не найкраща ідея, обов’язково спробуйте цю неймовірно закуску. Технологія приготування схожа з «Маринованими сливами», рецепт яких уже є у Гурмані, але смак відрізняється. Скажу відверто, що для мене ця заготовка стала відкриттям цього сезону. Тепер ось дивуюся, чому це я не натрапила на такий розкішний рецепт раніше. На процес маринування черешні у вас піде чотири дні, але по-справжньому вона вбере весь спектр смаку й аромату спецій лише через кілька місяців. Хоча уже на цьому початковому етапі мені закуска шалено сподобалася.

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • 500 г черешні з кісточкою.

Маринад:

  • 350 г цукру,
  • 350 мл яблучного оцту,
  • лавровий листок,
  • гвоздика,
  • зірочка анісу,
  • кардамон,
  • шматочок палички кориці,
  • перець чорний горошком,
  • перець запашний,
  • сіль – за смаком (я поклала 1 ч. л. без гірки).

ПРИГОТУВАННЯ:

Черешню ретельно перебрати, видаливши плодоніжки та помити під проточною водою (найкраще для маринування підходять рожеві та білі сорти).

Черешня маринована на зиму – чудова закуска до м’яса

Для маринаду: змішати оцет, цукор, лавровий листок, всі спеції та сіль. Довести все до кипіння, постійно помішуючи, щоб цукор повністю розчинився.

Черешня маринована на зиму – чудова закуска до м’яса

Черешню залити киплячим маринадом, закрити ємність кришкою і відставити до повного охолодження.

Черешня маринована на зиму – чудова закуска до м’яса

Потім маринад злити, знову закип’ятити його і залити ним черешню. У перший день таку процедуру слід виконувати 4(!) рази. Наступні два дні – маринад зливати та кип’ятити по 2 рази. На четвертий день поставити на плиту черешню разом із маринадом і знову довести до кипіння.

Черешня маринована на зиму – чудова закуска до м’яса

Перелити все в стерилізовану банку та закрити стерильною металевою кришкою (у мене гвинтова твіст-оф). Перевернути догори дном та вкутати до охолодження.

Черешня маринована на зиму – чудова закуска до м’яса

Зберігати заготовку можна у звичайній коморі.

Черешня маринована на зиму – чудова закуска до м’яса

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Оцените статью
( Пока оценок нет )
Поделиться с друзьями
Удивительный мир

Спасибо!

Теперь редакторы в курсе.